Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ερμηνείες

Πόσο βέβαιοι είμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να επιστρέψει στην εξουσία; Ρητορική, στα όρια της αφέλειας, η ερώτηση, προκύπτει ωστόσο αυθόρμητα μετά το χθεσινό «κέντημα» του Ντίνου Ρόβλια.

«Το εθνικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από την ερμηνεία ενός κειμένου, ακόμη κι αν το κείμενο αυτό είναι το Σύνταγμα», είπε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας το μειδίαμα του Δημήτρη Τσάτσου και του Γιώργου Κασιμάτη, στους οποίους επιχειρούσε να απαντήσει, και να δικαιολογήσει τη συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί το κόμμα του, ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Η περίπτωση Ρόβλια προσφέρεται για εμβάθυνση, καθώς αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα του νέου ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί εσχάτως στην κοινή γνώμη.

Βουλευτής Καρδίτσας. Δικηγόρος στο επάγγελμα, με έμφαση όμως στο δίκαιο των κατασκευών και της ανάπτυξης ακινήτων, όπως μας πληροφορεί το βιογραφικό του. Ίσως γι’ αυτό η πολιτική διορατικότητά του μοιάζει καλουπωμένη σε… μπετό, σαν και εκείνο που χρησιμοποιείται για την ανέγερση σπιτιών.

περισσότερα στο 4politix.com