Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πρώτα οοο ...Πολίτης

Αν κάποιος ήθελε να αντιπαραβάλλει τις προεκλογικές ομιλίες του ΠαΣοΚ, με σύνθημα «Πρώτα ο Πολίτης» κλπ, κλπ, με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μερικούς μήνες μετά, σίγουρα θα αναρωτιόταν αν ο επίδοξος πρωθυπουργός αναφερόταν σε άλλη χώρα ή η χώρα τελικά διάλεξε ξένο πρωθυπουργό.
Αποδέκτης όλης αυτής της οικονομικής εργασιακής και ασφαλιστικής τραγωδίας είναι ο … «Πρώτα ο Πολίτης», που πλέον δεν ακούγεται ως σύνθημα αλλά ως βρισιά.
Ο … «Πρώτα ο Πολίτης» στοχάζεται λοιπόν, βάση ποίου κυβερνητικού προγράμματος οδεύει η χώρα και βάση ποιας αλήθειας λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις. Διότι το προεκλογικό σίγουρα δεν ήταν πρόγραμμα, παρά μία συρραφή ακατανόητων προτάσεων βάση μίας αλήθειας που ήξερε μόνο το ΠαΣοΚ, μη λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του κ. Προβόπουλου.

Σήμερα ο … «Πρώτα ο Πολίτης» αγανακτισμένος με την κυβέρνηση που παρέδωσε το οικονομικό αδιέξοδο και απελπισμένος με τη σημερινή που δεν «ήξερε» τι παρέλαβε, οδηγείται σε απόγνωση. Ζητείται άμεσα ελπίδα και σήμερα ποιος είναι ικανός να την προσφέρει;